Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Is uw antivirus scanner up to date?

Vaak bent u zich pas bewust van de belangrijkheid van antivirusprogramma's als het te laat is. Het is in deze tijd niet aan te raden om zonder goede antivirus software het internet op te gaan. Wat ook belangrijk is, is dat u zorgt dat uw antivirusprogramma up to date blijft zodat u ook tegen nieuwe virussen zo goed mogelijk beschermd blijft. Goede antivirus software is effectief, efficiënt en makkelijk in gebruik. In combinatie met de juiste functies en een makkelijke / bruikbare interface.


Waar let je op bij aanschaffen?
Het ene antiviruspakket is het andere niet. Net als bij alle andere consumentenproducten heb je producten die goed, slecht en/of middelmatig zijn. Als het er echt op aankomt kan de antivirus software het verschil maken. Hij moet er zijn wanneer je hem nodig hebt.
Het gaat er tegenwoordig niet alleen om dat een goede virusscanner bescherming biedt tegen virussen, wormen, Trojan horse en spyware. Ze moeten ook bescherming bieden tegen nieuwe virussen zoals phishing, e-mail bedreigingen en rootkits. Antivirus software is zo goed als de laatste update. Moderne antivirussoftware update zelfstandig en download continue kleine updates. Dit zorgt ervoor dat uw computer nagenoeg geen hinder ondervindt en er geen prestatieverlies is. De beste antivirusontwikkelaars gebruiken push updates. Dit wil zeggen dat op het moment dat de updates beschikbaar zijn, ze direct op uw computer worden geïnstalleerd.

Betaalde virusscanner
Waarom betalen voor een antivirus pakket als het gratis kan? Om te beginnen biedt betaalde antivirussoftware meer beveiliging. Vaak wordt bij gratis antivirussoftware weinig tot geen support geleverd door de ontwikkelaars. Ze zijn vaak slecht geprogrammeerd en niet in staat om zelfstandig onbekende virussen te herkennen. In de afgelopen jaren is het geregeld fout gegaan tijdens het installeren/updaten van deze freeware met als gevolg een blue screen of dead (BSOD).

Hier onder staan de meest voorkomende internetdreigingen:

Worm (Computerworm)
Een computerworm (oftewel worm) is een zichzelf vermenigvuldigend computerprogramma. Wormen opereren zelfstandig. Een worm maakt gebruik van gaten in de beveiliging om zich zelfstandig van computer naar computer te verspreiden.

Trojan
Trojans maken geen gebruik van een zwakke plek op een computer,  maar worden zelf door de gebruiker gedownload. Vaak verstoppen ze zich in: plaatjes, filmpjes, screensavers, programmas enz. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker.

Spyware
Spyware is een computerprogramma dat informatie steelt over een computergebruiker en deze doorstuurt naar een externe partij.

Rootkit
Een rootkit is een set softwaretools die vaak wordt gebruikt door hackers. Na toegang te hebben verkregen tot een (computer)systeem, nestelt het zich diep in het besturingssysteem, waardoor het besturingssysteem instabiel wordt. De rootkit is zelden te verwijderen, en als dit lukt zal het functies van het besturingssysteem beschadigen.

Phishing
Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website en ze daar - nietsvermoedend - te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien.

URL-spoofing
URL-spoofing is het nabootsen van de URL van bijvoorbeeld een bank, zodat de gebruiker denkt de echte site te bezoeken, terwijl de URL die van een bedrieger is.

Mailvirussen
Dit zijn de virussen die zichzelf als bijlage verspreiden via e-mail. Als uw computer daarmee is besmet, is de kans groot dat uw computer ook e-mails met virussen gaat verspreiden. Met als gevolg dat u wordt geblokkeerd door uw internet provider. Daarnaast in het bedrijfsleven zal uw IP-adres op een blacklist komen te staan met als gevolg dat uw e-mails bij veel mailservers geblokkeerd worden.

Keylogger
Een keylogger is een programma of een stuk hardware waarmee men de toetsaanslagen tot zelfs de muisbewegingen van een computergebruiker kan registreren. Dus ook wachtwoorden etc.

Rogueware
Misleidt de gebruiker om geld te betalen voor het verwijderen van bedreigingen en waarschuwingen die nep zijn. Vaak zijn het nep virusscanners en na het betalen blijven ze gewoon op je computer. Ze zijn relatief makkelijk te verwijderen.

ESET Oplossingen

Vanuit RIES adviseren wij de producten van ESET.  ESET is al jaren de betrouwbare security oplossing van RIES. 
Het doet wat het moet doen; je hoeft je geen zorgen te maken. Het is onopvallend aanwezig en beschermt al uw data. Kortom ESET staat voor: betrouwbaarheid, kwaliteit en service.

Lagere kosten met ESET software

Geïntegreerde Data Access Protection
Geen additionele tools vereist. Vertrouw op de geïntegreerde Network Attack Protection, Web Control en Device Control om uw bedrijfsgegevens te beschermen. U bespaart ook nog eens geld.
Geen licentie gaat verloren
Met ESET License Administrator kunt u direct uw licenties beheren en geld besparen

Eenvoudig in gebruik

Schakel naadloos over met Rip and Replace
Wanneer u uw ESET-product installeert, wordt overbodige software automatisch verwijderd, wat u tijd en IT-resources bespaart.

Computers en gebruikers blijven op volle snelheid werken
Tot genoegen van de gebruikers maakt ESET optimale hardwareprestaties mogelijk.

 

Neem voor meer informatie over onze ESET producten en diensten vrijblijvend contact met RIES ICT Advies uit Assen op.

 

Bron: http://topreviews.nl/antivirus